neděle 13. října 2013

Zavařování dýní

S podzimem nadchází čas sklizně dýní. Tykev neboli dýně velkoplodá pochází z Peru a do Evropy se dostala v 16. století. Je vyhledávána při řadě diet. Dýně obsahuje hlavně vodu, vlákninu a minerální prvky, jako železo, hořčík, sodík, draslík, či provitamin A betakaroten. Letos naše dýně váží kolem 18-20 kg.
Dýně velkoplodé (vzhledem k obrovské hmotnosti spíše jejich část) i dýně Hokaido najdete v našich fresh bedýnkách. Chutné pokrmy z dýní naleznete v sekci Recepty.
Tato dýně velkoplodá váží 19 kg.
Dýní nakrájíme na kostičky a povaříme ve vodě s cukrem, hřebíčkem, citronem, pomerančem a octem.

Dýňový kompot je hotový

Žádné komentáře:

Okomentovat